miercuri, 30 martie 2016

Harul ne readuce zambetul in inimi si pe fetele noastre



Un gand de retinut de fiecare dintre noi : acela ca singuri  , bazandu-ne pe noi insine si puterile noastre, nu putem razbi raul din viata care nu este usoara si nu avem cum sa fim la randul nostru sprijin celor din jur , celor care sufera si duc o viata de lipsuri.



Gandul acesta daca se intipareste in mintea noastra si se pune la lucru zi de zi , face minuni atat pentru noi insine cat si pentru ceilalti.
Noi uitam sau tindem sa uitam , luati pe sus de grijile vietii , ca avem un sprijin permanent in puterea si bunatatea Lui Dumnezeu. El este acolo pentru noi. Oricand avem nevoie de ajutor , in orice moment. Nu ne paraseste niciodata , asa ne-a promis atunci cand a plecat la Tatal.

Mi-a fost dat , nu o data , sa observ diferenta dintre felul in care a decurs ziua atunci cand am inceput-o si continuat-o inaintand printre problemele ei cu gandul acesta, vorbind cu Dumnezeu neincetat si cerand sfatul sau pur si simplu lasand cu incredere greul in seama Lui spre rezolvare , si cum au mers lucrurile in zilele in care ma framantam intruna si imi faceam tot felul de griji chiar si pentru nimicuri, uitand ..uitand..si iar uitand de El. Spre incurajare , va pot spune cu multa sinceritate si dorinta de a va convinge , ca sunt multe alte persoane care mi-au impartasit acest lucru. Dumnezeu aici pe pamant cand a trait printre noi a faptuit multe si mari minuni. Tot astfel El a facut si continua sa faca minuni atat in lucruri mici cat si in problemele noastre mari care par de nerezolvat. El lucreaza in viata noastra mereu si mereu, pe tacute si nevazute insa noi trebuie sa-I dam sansa . Vedem lucrarile lui abia dupa , atunci cand realizam cum s-au petrecut toate. El are caile Lui nestiute de noi oamenii, dar sigure. Sa ne incredem , deci,  in puterea Lui .



Acest gand reflecta o realitate, un adevar care nu poate fi neglijat , este un pacat sa nu folosim ceea ce ni s-a daruit prin jertfa si sacrificiu. Pus in practica fiecarei zile din viata noastra, gandul acesta ne aduce o liniste de mare pret care ne va ghida pe nevazute spre implinirea cu bine a problemelor ce le avem in acea zi. Este asa de greu sa facem acest lucru ? Sa incercam , caci "incercarea moarte nu are" , atunci abia ne vom da seama cat este de mare puterea Domnului si cat de adanca este iubirea Lui pentru noi.

Doresc din suflet sa va ajut cu cele impartasite, sa aveti acea schimbare de inima care va va readuce zambetul pe buze la inceputul fiecarei zile. Indemnul meu catre voi este sa incercati sa pastrati gandul incurajator si facator de minuni atunci cand este insusit cu adevarat si aplicat zi de zi.
Sa devenim puternici si curajosi in fata necazurilor cu care ne confruntam de multe ori prin El , sa credem si sa ne intarim credinta prin cele constatate. Daca noi nu stim bine de ce calea nostra prin viata este presarata de bolovani mai mari sau mai mici, nu este niciodata neteda , Dumnezeu stie prea bine ce este rezervat fiecaruia si ne va scoate la Lumina. Cu o conditie : sa nu Il parasim , sa nu Il uitam si sa ne sprijinim in El.

Pace si liniste sa aveti, sa fiti scaldati in Lumina !

Zambetul inimii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu