joi, 29 ianuarie 2015

Zambetul lui Dumnezeu - dar ceresc

"De câte ori v-aţi gândit, de pildă, că noi trebuie să-i zâmbim lui Dumnezeu?"

Aceste cuvinte ale parintelui Teofil Paraian  m-au mirat cand le-am citit prima oara si m-au facut sa ma intreb in mine insami , usor nedumerita :"dar cum am putea face acest lucru?"

Aflasem intre timp , citind despre acest minunat parinte si duhovnic - caci ma castigase zambetul care aparea pe chipul sau adeseori cand vorbea multimii de credinciosi ( poate mai puti credinciosi - unii) veniti cu sutele in aule si sali de conferinta sa-i asculte vorbele pline de miere duhovniceasca ce urma sa-i hraneasca zile in sir dupa aceea, chiar luni si..o intreaga viata.
El a fost numit si pe buna dreptate, duhovnicul bucuriei". El a intrupat la modul cel mai viu bucuria in a simti,si a sti ca Dumnezeu exista si este printre noi tot timpul.

Dumnezeu este Iubire , am aflat si simtim dragostea Lui in tot ce ne daruiseste.

"Dacă Dumnezeu ne zâmbeşte - şi sigur ne zâmbeşte, nu se poate să nu ne zâmbeasă -, şi noi trebuie să-I zâmbim lui Dumnezeu. Şi suntem datori cu zâmbet. Zâmbet pentru zâmbet. De exemplu, îi mulţumim lui Dumnezeu pentru binefacerile Lui. Putem să-I mulţumim zâmbindu-I pentru binefacerile pe care ni le-a dat." 

Zambetul Domnului pentru fiecare este o binecuvantare  care ne intareste speranta , bucuria , increderea. Ne umple inima de multumire , recunostinta si Iubire!



Un zambet este un cadou care nu costa , dar este daruit din inima si se adreseaza altor inimi doritoare , insetate de cel mai mic semn de afectiune din partea semenilor lor.

 *De fiecare data cand zambesti cuiva, este un gest de dragoste, un dar catre acea persoana, un lucru frumos.

postare - Cristina David

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu