miercuri, 9 iulie 2014

Zâmbetul in viata noastra - o raza de soare printre nori

Zâmbetul  - o raza de soare printre norii vietii



Problemele de tot felul abunda in viata fiecaruia.  Ele nu lipsesc  , nu au lipsit si nu vor inceta de a fi prezente niciodata. 
Intarirea noastra in fata lor vine din diferite surse: intelegerea si compatimirea aproapelui , bunavointa fata de el ,ajutorul celui intristat de cate ori este posibil ...O vorba buna este intotdeauna ca un pansament pe o rana sufleteasca. O strangere de mana , o imbratisare si un zambet sincer plin de incurajare aduc raze de sperante in sufletul celui incercat.

Un poet roman ale carui versuri - anume versuri - imi ating corzile sufletului , descria viata ca pe o comedie ciudata in care se gasesc impreunate atat dureri cat si bucurii , punand alaturi tristete, plans  si  lacrimi cu zambet alinator..

Adesea , fie pe strada , alergand in iuresul rezolvarii obiectivelor zilei, sau prin magazinele in care se intampla sa intru , ma intampina cate un zambet atat de reconfortant pe fata vreunui trecator sau a unei trecatoare si ma intreb care a fost motivul...atunci realizez ca am , din obisnuinta , mereu, un zambet pe fata mea . Nu m-am ostenit sa aflu de ce si cum, nu conteaza. Si ma bucur ca multi raspund acestui gest instinctiv de apropiere, care devine un fel de salut ce raspandeste  bucurie, recunoastere si iubire intre oameni de diverse ocupatii , cu felurite preocupari - in acel moment toti ne simtim  la fel !







Postare - Cristina David



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu